Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Maakt u ook foto's met de iPad? Deze kunt u gemakkelijk overzetten naar de computer. Wij bespreken 3 manieren.

1. Afbeeldingen en video’s importeren

U kunt de foto's van de iPad op de computer zetten via de standaard functie 'Afbeeldingen en video's importeren'. Dit is een goede methode om alle foto's die op de iPad staan in één keer over te zetten naar de computer. Handig is ook dat de computer herkent welke foto's al op de computer staan. Zijn er sinds de laatste keer dat u foto's geïmporteerd hebt, nieuwe foto's met de iPad genomen dan importeert de computer alleen deze nieuwe foto's.

U hebt nu twee opties: 'Items voor importeren controleren en sorteren' en 'Alle items nu importeren'. Met 'Alle items nu importeren' komen alle nieuwe foto's in één map te staan. De mapnaam typt u zelf in onder 'Alle items nu importeren'. Wij kiezen voor de andere optie omdat de nieuwe foto's dan per datum in een eigen map op de computer worden gezet.

Alle nieuwe foto's staan geselecteerd in groepjes, en op datum.

Deze twee stappen kunt u voor elke groep herhalen. Een datum hoeft u niet op te nemen in de mapnaam. Dit kunt u namelijk automatisch instellen.
Standaard wordt bij de mapnaam de datum van importeren toegevoegd. Wij passen dat aan naar de datum waarop de foto is gemaakt.

 

2. Selectie van foto’s van iPad naar pc overzetten

Misschien wilt u alleen een selectie van de beste foto's op de computer zetten of is er één bepaalde foto die u graag wilt bewerken. Via de Verkenner kunt u een losse foto kopiëren vanaf de iPad en vervolgens op de computer opslaan.

 

3. Foto e-mailen

Wilt u een enkele foto op uw computer zetten, dan kunt u deze bijvoorbeeld ook naar uzelf e-mailen. Sla vervolgens de foto vanuit uw e-mail op op de computer. U moet uiteraard wel een e-mailadres gekoppeld hebben aan de iPad.

Onderstaande stappen gelden voor een iPad met iOS 8. Wanneer u een iPad heeft die ook werkt via een 3G- of 4G-verbinding, zorg er dan voor dat u verbinding hebt via wifi wanneer u de foto's verstuurt. U kunt ze dan op ware grootte versturen zonder dat u betaalt voor de hoeveelheid informatie die u verstuurt.

U ontvangt de foto's nu op het mailprogramma op de computer en kunt de foto('s) opslaan op de computer.