Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Software installeren en updaten met Ninite

 

Wat?
Snel programma’s installeren en updaten
Waarmee?
Ninite

Snel en simpel

Wordt je moe om bij elke nieuwe installatie van je eigen computer of die van je kennissen alle goeie gratis software bij elkaar te zoek en stuk voor stuk te installeren? Ninite bespaart je een hoop tijd en hoofdbrekens.

Stap 1 De lijst met programma’s op je oude computer is een goed vertrekpunt.

Stap 1 De lijst met programma’s op je oude computer is een goed vertrekpunt.

STAP 1 / VOORBEREIDEN

Ninite https://ninite.com is al jaren een favoriet bij de meeste mensen die regelmatig basis software moeten installeren. Het is een onmisbare tool als je je eigen computer van een verse installatie wil voorzien, of als je een kennis uit de nood moet helpen. Ninite verzamelt een hoop freeware waar jij uit kan kiezen. Dan krijg je een op maat gemaakte installer voorgeschoteld die automatisch alle gekozen programma’s installeert zonder jouw tussenkomst en zonder alle ongewenste extra’s die door sommige software worden aangeboden tijdens de installatieproces. Voor je Ninite bezoekt, denk je best even na welke software je nodig hebt. Zoek bijvoorbeeld uit welk antivirus pakket je graag wil, en met welke mediaspeler je je muziek en video’s wil afspelen.

Stap 2 Ninite heeft voor elk wat wils.

Stap 2 Ninite heeft voor elk wat wils.

STAP 2 / KIEZEN

Wanneer je naar Ninite surft, zie je dat de lijst om uit te kiezen al behoorlijk lang geworden is. Om het overzicht te bewaren krijg je alle programma’s gepresenteerd in verschillende lijstjes, zoals Media, Security en Online Storage. Van een aantal programma’s heb je misschien nog nooit gehoord, maar de meeste zullen wel een belletje doen rinkelen. Vink nooit alle programma’s aan onder het motto ‘hoe meer hoe beter’, want als je bijvoorbeeld meerdere antivirusprogramma’s installeert, zullen die elkaar alleen maar tegenwerken. Zelf selecteer ik altijd Chrome, VLC, AVG, Malwarebytes, Dropbox, Everything, Revo en 7-Zip. Kies gelijk ook je favoriete PDF reader uit, of b.v. open-office als je MS-Office niet gebruikt.

Stap 3 Van alle programma’s die je gekozen hebt, zie je rechts bovenaan de icoontjes staan.

Stap 3 Van alle programma’s die je gekozen hebt, zie je rechts bovenaan de icoontjes staan.

STAP 3 / INSTALLEREN

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, klik je op de grote groene knop GET INSTALLER. Je wordt naar een nieuwe pagina geleid met al je keuzes in de url, en je op maat gemaakte installatie bestand wordt automatisch binnengehaald. Is dat niet het geval, dan klik je op RETRY THE DOWNLOAD. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de installer starten met een dubbelklik en wachten tot alles geïnstalleerd is. Ninite zal je geen enkel dialoogvenster voorschotelen. Het weigert automatisch alle ‘aanbiedingen’ en installeert de 64 bit-versie van de software als je met een 64 bit-besturingssysteem werkt.

Stap 4 Na de installatie krijg je een overzicht. Zijn al je programma’s nog up-to-date, dan zie je dat hier ook.

Stap 4 Na de installatie krijg je een overzicht. Zijn al je programma’s nog up-to-date, dan zie je dat hier ook.

STAP 4 / UPDATEN

Is de installatie(s) gedaan, , gooi het installatiebestand dan niet weg maar bewaar het bijvoorbeeld in je Documenten-map. Met Ninite kan je immers ook die geïnstalleerde programma’s up-to-date houden. De betaalde versie doet dat automatisch, maar de gratis versie moet je zelf starten. Het volstaat om gewoon de installer opnieuw te runnen, zodat hij op zoek gaat naar updates van alle pakketten die in jouw persoonlijke installer zitten. Worden er updates gevonden, dan zal hij die op dezelfde geruisloze wijze gaan installeren. Met een dubbelklik elke maand, ben je dus weer helemaal up-to-date. Wil je nadien nog extra software installeren, dan kan je uiteraard ook een nieuwe installer samenstellen bij Ninite.

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com