Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ASUS LAPTOP

ZENBOOK 
RX303LA-R5143H

Soms ben je op zoek naar niets meer dan een goede laptop. Aanraakschermen, hybrides en 4K zijn allemaal leuk, maar niet iedereen is op zoek naar iets speciaals. Wie sober en degelijk wil, is aan het goede adres bij deze Zenbook van Asus. Onnodige extra's moet je hier niet verwachten. Geen aanraakscherm dus, maar er is wel een SSD.

Met 128 GB is er niet veel ruimte voor opslag, maar het ding zorgt er wel voor dat de Zenbook uitermate vlot draait, zelfs met de dualcore i3-processor en de toch eerder beperkte 4 GB aan RAM-geheugen. Gamen moet je hier niet mee doen, aangezien het grafisch geweld verzorgd wordt door de niet al te krachtige ingebouwde graphics chip van Intel. De Zenbook is een werk laptop die, dankzij het lage gewicht en vooral de autonomie van bijna 9 uur, uitstekend dienst doet onderweg. Het 13,3 inch-scherm is allesbehalve spectaculair. De resolutie ligt met 1.600 x 900 pixels onder Full HD, maar kan er nog mee door.

Groter nadeel is de duidelijk koele kleurweergave van het scherm. Niets rampzalig, maar voor deze prijs had dat toch beter gekund. De gebruikelijke aansluitingen zijn aanwezig: drie USB 3.0-poorten, ethernet, HDMI en mini-DisplayPort. Je foto’s kan je snel inladen dankzij de ingebouwde SD-kaartlezer. Samengevat is de Zenbook een laptop die een stuk vlotter draait dan de specificaties doen vermoeden. Het toestel toont nog maar eens aan dat een laptop kiezen genuanceerder is dan kijken of het om een i3, een i5 dan wel een i7 gaat. Gezien de prijs is dit een goede no-nonsense laptop die, vooral door het scherm, evenwel niet zonder fouten is.

SYSTEEMEIGENSCHAPPEN:
Intel Core i3 4030U
4GB RAM
Intel HD Graphics
128 GB SSD
13,3 inch
scherm (1600 x 900)
Windows 8.1

749 euro (op moment van schrijven) www.asus.com
+ Vlot ondanks op papier bescheiden specificaties, sterke autonomie
- Schermkwaliteit

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com