Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

LABELPRINTER

Zoek je een goede, compacte en leuk ogende labelprinter, dan is de Icon een goede keuze.

LEITZ ICON

De Leitz Icon is een compact, aangenaam ogend en vlot werkend
labelprintertje – niets meer, maar zeker ook niets minder.

Het is zeker geen item dat voor iedereen nuttig is, maar bijvoorbeeld voor wie regelmatig een pak brieven te versturen heeft, is een labelprinter een uiterst praktisch toestel. Als je regelmatig adreslabels, naamkaartjes, of iets van die aard moet afdrukken, dan weet je dat de stickervellen die je in je gewone printer kan steken niet per se erg vlot werken – om te beginnen al omdat je er steeds een heel vel van moet afdrukken, ook als je er maar een paar nodig hebt. Niet ideaal.

Dat is meteen de sterkte van een goede labelprinter zoals deze Icon: je werkt met een lint en niet met vellen, waardoor je steeds exact de juiste hoeveelheid etiketten kan maken én kan variëren met lengtes en vormen. Bijkomend voordeel: omdat dit een thermische printer is, heb je geen inktcartridges nodig – het printproces werkt volledig met warmte.

PRINT MOGELIJKHEDEN
Je kan de printer zowel met de bijgeleverde usb-kabel aan je computer verbinden, maar ook koppelen via wifi. Voor wie een iPhone of iPad bezit: de Icon ondersteunt ook AirPrint, dus je kan ook van je mobiele toestel afdrukken met de bijhorende app. Ondersteuning voor Android is er nog niet, hoewel Leitz daar op moment van schrijven wel aan werkte. Kijk dus op hun website om te kijken of the Andriod versie beschrikbaar is. De printer moet je normaal ook aan een stopcontact hangen, tenzij je de (apart aan te schaffen) oplaadbare batterij gebruikt. De Icon werkt met cartridges – zoals gezegd niet voor inkt, maar voor het papier waar je op print. Je hebt verschillende soorten – gewone zelfklevende labels, labels in doorzichtig plastic, kartonnen gestanste kaartjes, en dat allemaal in meerdere breedtes – die allemaal in identiek ogende cartridges zitten. In de doos van de Icon zit al één rol gewone klevende etiketten. Het plaatsen van de papierrolletjes is niet moeilijk en de uitleg staat binnen op de klep van de printer zelf. Wees alleen niet te bruut en volg de instructies nauwkeurig – ik had het klepje dat de rol op z'n plaats houdt bijna de foute kant op gewrikt, en dat vermijd je liever. Als je het een keer juist gedaan hebt, is het doodeenvoudig.

SOFTWARE OF APP
Het printen zelf werkt via de bijbehorende software (voor Mac en Windows) of zoals gezegd via de app voor iOS. Die software is niet altijd even intuïtief opgebouwd en je zal naar sommige functies even moeten zoeken, maar alles bij elkaar werkt het totaalpakket behoorlijk vlot. Je kan met bestaande presets verschillende soorten labels maken, met tekst en met een logo, maar ook met een barcode; de software kan ook de gegevens uit je adresboek gebruiken om automatisch adreslabels te maken. Ook weet het programma welke soort en breedte cartridge er in de printer zit; dat hoef je dus niet zelf in te geven. De Leitz labelprinter kan in één minuut tijd 200 etiketten afdrukken. Kortom: de Leitz Icon is waarschijnlijk een niche product, maar dan wel eentje dat met de nodige zorg voor esthetiek en gebruiksvriendelijkheid ontworpen werd. Een aanrader.

139,99 euro (op moment van schrijven) www.leitz.com
+ Compact en elegant; geen inkt nodig; AirPrint en wifi.
- Soms wat verwarrende software