Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

PRINTER

 HP ENVY 5640

Printers bestaan al sinds mensenheugenis en toch blijft het moeilijk om het
perfecte exemplaar te vinden. Maakt de Envy 5640 aanspraak op de titel?

De HP Envy 5640 is een stevige All in One, zowel letterlijk als figuurlijk. Klein en fijn kan je de printer niet noemen, mooi afgewerkt zeker wel. Nadat je alle tape en plastic langs buiten en binnen hebt losgetrokken is het tijd voor de installatie.

HP’s printer kan overweg met de online diensten van de fabrikant, maar als je die niet wilt, verloopt de installatie erg snel. Je kan de all-in-one printer immers eenvoudig toevoegen aan je wifi netwerk. Op je computer hoef je dan enkel naar het configuratiescherm te navigeren en de printer toe te voegen. In een mum van tijd is je toestel klaar om te printen. Je kan natuurlijk ook de bijgeleverde installatie cd-rom gebruiken, die naast de nodige drivers helaas ook veel te veel bloatware bevat.

Zo krijg je de keuze om wat nutteloze software van HP zelf te installeren en vraagt de wizard of je Google Chrome met een speciale toolbar wil. Die ongevraagde reclame is gezien de prijs van de printer ronduit grof te noemen. Gelukkig presteert de printer zelf naar behoren. Vanaf het moment dat je in Word op afdrukken duwt, duurt het zo'n 15 seconden alvorens er een afgedrukte zwart-wit-tekstpagina verschijnt. Een gekleurde spreadsheet duurt ongeveer 20 seconden. We testen vervolgens hoe snel de printer een zwart-wit cursus van 40 blz afdrukt en dat bleek 4 minuten en 20 seconden te duren. De Envy print vlot dubbelzijdig, handig en goed voor het milieu. Op fotopapier kan je erg mooie afbeeldingen printen. De kleuren zijn waarheidsgetrouw en diep, en ook de scherpte is degelijk voor een inktjetprinter.

Natuurlijk kun je meer dan printen met een All-in-One. Ook kopiëren en scannen behoort tot de mogelijkheden. Een kleurenfoto inladen duurt 32 seconden, maar het resultaat is aan de fletse kant. Niet rampzalig, maar er bestaan betere scanners. Tot slot verbindt de Envy met je smartphone, zodat mobiel printen tot de mogelijkheden behoort. Ook voor een SD-kaart is er plaats, voor een USB-stick helaas niet. Al bij al is de Envy 5640 een degelijke all in one die ons geen wauwgevoel bezorgt, maar ook nergens teleurstelt.

129 euro (op moment van schrijven) www.hp.nl
+ Eenvoudige netwerk installatie, snel, gebruiksvriendelijk.
- Bloatware op cd-rom, fletse scans.