Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

HTC Smartphone

Desire 500

De HTC Desire 500 laat ons met gemengde gevoelens achter. De smartphone heeft een leuk uiterlijk, maar de glossy plastic achterkant van de zwarte versie is erg gevoelig voor vette vingers.

Het toestel is ook niet bepaald compact. Hoewel hij over een 4,3 inchscherm beschikt, is zijn voetafdruk gelijk aan de Nexus 4, die met een 4,7 inch scherm is uitgerust.


Het scherm heeft een resolutie van 480x800 pixels, wat aan de lage kant is, maar de kwaliteit is wel goed. De icoontjes zijn niet altijd even scherp afgelijnd, maar kleurweergave en helderheid zijn goed voor een toestel in deze prijsklasse. De Snapdragon 200-chip staat prima zijn mannetje.

Navigeren door de Android schil van HTC gaat vlot en ook spelletjes zijn geen probleem, al zien ze er niet zo indrukwekkend uit door de lage resolutie. De Desire 500 heeft maar 4 GB intern geheugen, dus kan je toch niet zoveel spelletjes bewaren op de interne geheugen. Dat hoeft in principe geen probleem te zijn, maar is het wel omdat 3 GB reeds door het systeem wordt ingepalmd. Gelukkig kan je de opslagruimte uitbreiden, maar dat is een magere troost.


Met een capaciteit van 1.800 mAh is die aan de kleine kant, maar toch konden we er tot anderhalve dag mee werken. Ook de ondersteuning van NFC krijgt een eervolle vermelding, dat komt nog niet veel voor bij telefoons in deze categorie.
Er valt heel wat goeds te zeggen over de Desire 500, maar de beperkte opslag doet hem de das om. Dan doet de goedkopere Motorola Moto E het beter.

199 euro (op moment van schrijven) www.htc.com
+ Scherm kwaliteit; batterijduur; NFC.
- Intern geheugen; gevoelig voor vettige vingers.

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com