Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Motorola Smartphone

Moto G 2014

De uitstekende Moto G krijgt een 2014-versie, met als voornaamste verandering een groter HD-scherm: 5 inch in plaats van de 4,5 inch.

Een heel groot verschil vinden we persoonlijk: kijk daarom in de winkel welke je het beste vindt, want verder zijn ze bijna identiek.


Wat wel grondig is veranderd, is de magere 5 megapixel camera. In de 2014-versie is er plaats voor een veel interessantere 8 megapixel variant. Helaas krijg je nog steeds geen 4G in de Moto G, maar geniet je wel van een standaard Android-ervaring met de garantie dat Android 5.0 Lollipop er binnen zeer korte tijd aan komt. Vooral het grote 5 inch scherm springt in het oog: met voorsprong de beste beeldkwaliteit tot nu toe in deze prijs categorie. Het kan wedijveren met toestellen van honderd euro meer.
Alleen maar rozengeur en maneschijn voor de Moto G? Niet echt, maar het scheelt maar weinig. De batterij presteert middelmatig en de behuizing is dik en log, ver weg van de elegantie van zijn grote broer, de Moto X. Vind je 5 inch te groot, dan kan je misschien nog een vorige generatie van de Moto G kopen, nog steeds een uitstekend toestel dat vandaag nog zijn mannetje staat. Vind je 5 inch oké, dan zal je voor minder dan 200 euro niet veel beter vinden.

199 euro (op moment van schrijven) www.motorola.com
+ Schermkwaliteit; Snel de Android 5.0 update; Snel
- Geen lichtsensor; Benchmark