Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Samsung Smartphone

Galaxy Ace 4

De Galaxy Ace 4 is zowat de moeilijkste budget smartphone om te evalueren. Zijn kleine 4 inch schermformaat is niet meer van deze tijd, net als de 800 x 480 pixelresolutie, maar toch is de schermkwaliteit degelijk genoeg voor een aangename ervaring.

De 5 megapixel camera is waardeloos, net als de VGA-camera vooraan, maar de vlotheid waarmee je doorheen menu’s bladert, is verbazingwekkend. De benchmarks tonen degelijke cijfers, en toch kan het toestel geen HD-filmpje verwerken. Multitasken is geen enkel probleem, maar er zit geen lichtsensor in om je schermhelderheid automatisch aan te passen.


Het is een Rollercoaster rit, waarvan je op het einde niet goed weet wat je ervan moet denken. Dit toestel is voor een heel select publiek dat van kleine schermpjes houdt, een toptoestel, maar dat is tegenwoordig maar een heel kleine niche. Dankzij de light-versie van TouchWiz heb je toch nog 2,6 GB vrij van de initiële 4 GB opslag, iets waar andere fabrikanten nog wat van kunnen leren. Maar in zijn totaliteit scoort de Galaxy Ace 4 ondermaats gezien zijn prijskaartje. Op vlak van autonomie presteert hij wel bijna net zo goed als de ACER Liquid E700, uitstekende resultaten.
In een markt waar goedkope Android smartphones steeds meer volwassen worden, merk je dat Samsung nog steeds de essentie niet snapt. Je kan niet enkel op de naam Galaxy blijven teren. Voor 199 euro zijn er veel interessante alternatieven beschikbaar, tenzij je op zoek bent naar een compacte, kleine, goedkope smartphone. Al met al vinden we het toestel enkele tientjes te duur voor wat het bied…

199 euro (op moment van schrijven) www.samsung.com
+ Snel; compact formaat; autonomie.
- Camera kwaliteit; wisselvallig; prijs.

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com