Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Sony Smartphone

Xperia E3

De Xperia E3 van Sony is hoegenaamd geen schoonheid. Elegant zijn zelfs Sony’s vlaggenschepen niet te noemen, maar ondanks de hoekigheid ziet de Z-reeks er erg premium uit. Als je de premium gehalte even weg denkt, dan zie je alleen maar een baksteen. De boven- en onderranden van de telefoon zijn gigantisch en ook de grotere schermranden aan de zijkant zal je niet snel op andere smartphones vinden.

Binnen die enorme randen zit een LCD-scherm met een lage resolutie van 480 x 854 pixels. Dat is niet mooi, zelfs niet op een relatief klein 4,5 inch-scherm. HD zou zo stilaan toch als minimum beschouwd mogen worden. Een slecht scherm is echter wel mild voor de batterij, en dat merk je aan het uithoudingsvermogen.
Snel is de E3 ook al niet, al zorgt de Snapdragon 400 voor degelijke prestaties, en kan je dankzij de Adreno-grafische chip die daar bij hoort gerust een doorsnee smartphone spel spelen. De eenvoudige Sony skin is van de partij, en heel soms merkten we dat die het vloeiend scrollen door de apps wat tegenwerkte.


Het interne geheugen bedraagt vier gigabyte. Genoeg voor enkele apps maar bij intensief gebruik zal je toch moeten investeren in een extra geheugenkaart. De E3 draait Android 4.4.2, niet de allernieuwste versie maar nog steeds recent genoeg.
De Xperia E3 is uitgerust met een hoofdcamera van vijf megapixels waarmee je degelijke foto’s neemt, maar meer ook niet. Verwacht echter geen artistieke hoogstandjes in lage belichting. De front camera is met z’n VGA-resolutie niet meer van deze tijd. Sony koos ervoor om geen toegewijde camera knop op het toestel te plaatsen, iets dat het merk in de meeste duurdere toestellen wel doet en dat we hier missen.

179 euro (op moment van schrijven) www.sony.com
+ Batterij
- Goedkoop uiterlijk, gigantische randen, slecht scherm, geen camera knop.

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com