Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wiko Smartphone

 

WikoWax 4G

Wiko heeft ons sinds zijn introductie eerder dit jaar op de Belgische en Nederlandse markt aangenaam verrast met enkele interessante toestellen, maar de Wax 4G hoort helaas niet in dat rijtje thuis. Op papier heeft de Wax 4G alles in huis wat je zou willen: 4,7 inch HD-scherm, 4G, 8 megapixel camera en stevige Nvidia Tegra 4i quadcorechip. In theorie super, maar in de praktijk helaas minder goed.

Dit is het eerste toestel met een Tegra 4i dat we testen, en we zijn heel sterk onder de indruk van het grafische kracht van dit budget toestel. Veruit het beste van wat je in deze prijsklasse kan verwachten, maar helaas kunnen we dat niet hetzelfde zeggen van de processor. Hoewel hij zowel Antutu als Geekbench weigerde te draaien, voelt de processor bijzonder traag aan. Multitasken gaat traag, maar ook bijvoorbeeld een webpagina openen in je browser kan soms een halve minuut duren. Het lijkt alsof Wiko de chip niet onder de knie heeft, want het zou ons verbazen als de Nvidia Tegra 4i zulke prestaties levert.


Daarbij moet je ook nog het loodzware HD-scherm rekenen, wat ook geen cadeau is voor een budgetchip. Dat scherm is bovendien heel slecht van kwaliteit. De kijkhoeken zijn niet bijster goed en vooral de helderheid klimt lang niet hoog genoeg voor een zonnige dag. Dan genieten we liever van een lagere resolutie, zoals bij de HTC Desire 610, maar wel met een degelijke schermkwaliteit. De 8 megapixel camera presteert naar behoren, en ook de autonomie scoort gemiddeld in deze prijsklasse. Met deze mobieltje moet Wiko terug naar de tekentafel.

199 euro (op moment van schrijven) nl.wikomobile.com
+ Grafische sterk; 4G; dual sim.
- Trage reactietijd; kijkhoek.

Moret BG
Qr Code
Paradigit
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com